VM i Rumænien

9th WUKF WORLD KARATE CHAMPIONSHIPS 2021

Efteråret 2021 står i den grad i stævnernes tegn.

Denne gang gik turen lidt længere væk end normalt – nemlig til byen Cluj-Napoca i Rumæniens region Transsylvanien. En del af de deltagende familier skulle grueligt meget igennem inden afrejse – forlængelse af pas i sidste øjeblik, ombookning af billetter med mere – men frem kom vi alle til "vores" store hus, der ikke uden grund hurtigt blev døbt Grev Draculas slot. Med 4½ badeværelse, en masse brede senge med dobbeltdyner og 3 kaffekrus til deling havde vi en god base for de kommende dages oplevelser.

 

Alle glædede sig til at være en del af et VM, men først havde vi en dag i byen, hvor vi kunne finde os til rette. Vi fik styr på taxa-apps og indtog vores nye stam-spisehus Klausen Burger, der havde en fantastisk udsigt over den overraskende tiltalende by Cluj. Fredag fandt vi, efter lidt omveje, den rette arena, hvor både Aleksander og Cecilie fik vist flot karate. Desværre rakte det ikke så langt, som vi på tilskuerrækkerne dømte indsatsen til. Karate i WUKF-regi bedømmes vist til tider lidt anderledes, end vi er vant til, og der var også enkelte røster om hjemmebanefordel. Alt i alt en god dag i hallen, som Amager Karate bestemt kan være stolt af. Vi sluttede dagen med den officielle indmarch i hallen, hvor Corona-restriktionerne henviste alle deltagere til tilskuerrækkerne, mens hvert land i stedet blev repræsenteret af en enkelt person.

 

Lørdag skulle både Mikkel og Hilmar ind på den store scene, som et VM trods alt er. Hilmar startede dagen lidt uheldigt med at glemme sin telefon i taxien men kom stærkt igen på tatamien. Det blev til en flot 5. plads stærkt forfulgt af Mikkel på en lige så imponerende 8. plads. I mellemtiden var den rumænske taxa-chauffør forbi hallen med Hilmars telefon. God stil fra alle parter. Vi fejrede dagens indsats på Klausen og nød det super gode sommervejr.

 

Søndag var vi tidligt oppe, så Oskar kunne blive klar i hallen. Afviklingen af Oskars gruppe skulle vise sig at byde på unødvendigt drama. Dommerne formåede at give en af de andre deltagere point flere gange – vistnok hele 5 gange - for en enkelt kata, inden den endelige afgørelse blev, at han var diskvalificeret pga. valg af ulovlig kata. Sikke et show! Oskar holdt dog hovedet koldt og leverede 3 flotte kataer. Han var 0,1 (!!) point fra at være med i omkampen om sølv og bronze. Sikke en afslutning på en stor oplevelse. Alle har klart fået blod på tanden ift. at deltage i endnu et VM – så i 2022 går turen til Florida.

                                                                                                                                        Af Maria Sommer Holze

Loading