Swedish Kata Trophy 2023

Swedish Kata Trophy:  A mission in stealth mode

Vi prøvede dette stævne for første gang sidste år, men som så mange andre stævner hvor vi gør det ualmindeligt godt, frygter vi jo at vi ikke er velset…

Vi har jo ikke modtaget invitation til b.la. Holstebro, Kolding…. Listen er lang.

Så hvad gør man…. Hmmm

Som Karateklub er vi vant til at lægge strategi for hvad der skal ske på dagen for hver kæmper… Her skulle vi udover det sædvanlige, snige os ind i Stockholm uden de anede uråd.

Ingen klub kan som vores tage alle aspekter omkring et stævne så alvorligt som vi gør…. Så hvordan sniger man sig ind i Stockholm, til et stævne hvor mange nordiske lande helst ikke ser vi dukker op:   Man lægger i ninja plan….. alt er i stealth.

Vi startede med at sende Randrup familien til deres sommerhus i Sverige for indsamle intel…. Ved de vi kommer???  Hvor mange kommer vi?? Hvem kommer??

Dernæst fordeler vi os…. Devide and conquer….

Så vi valgte at nogle kørte til Stockholm, naturligvis ikke på samme tid, så frænderne i Malmø ikke ville sladre.

Nogle fløj, og på så forskellige afgange,  at et mønster i at Amager Karate Klub var på vej, ikke var til at spore…  En vild plan var lagt…. Swedish Kata Trophy.. We are comming, like it or not…

Da det er et af de få stævner hvor vi ikke kan betale for deltagelse forud, måtte vi virkelig gå ” under cover”. Ingen skulle vide vi var ankommet til Stockholm, så vel ankommet havde vi fået plads på en buffetrestaurant hvor vi valgte at komme inkognito, så ingen havde klubdragt på.  Ingen grund til at tage chancen….

KAMPDAG:

Vel ankommet til hallen forsøgte Peter flere gange at betale entrance fee for vores kæmpere, men ingen ville rigtig tage imod pengene…. OMG  ved de vi kommer, er det Malmø der har sladret????

Det lykkedes til sidst…  nu har vi betalt for at være her….. buuuuujaaaaaa…

Nu kan de ikke fortryde, og fortryde ville de……

Belært af det kaos vi oplevede til CPH Open var alle coaches på tæerne, med skrækscenarier om sidste øjebliks ændringer i puljer, til ændring af hvilke kataer der måtte bruges….. name it… vi var klar.

Stævnet gik i gang, og INGENTING…..øhhh hvad fanden sker der her?????

Det kører jo bare???  Og de var ovenikøbet ret hurtigt foran schedule???

Har de glemt en pulje?? Er det et trick????  nope…. Det spillede bare til stor fryd for både kæmpere og coaches…… Så har vi set det med…….

På den sportslige side var der intet at sætte på indsatsen fra AKK’s side.

Dagen var delt op med alle under 14 år om formiddagen.

Vi startede ud med fuld udblæsning der må have givet genlyd i de omkringliggende bjerge.

Dean med en flot sølv i 10 år

Storm nappede så lige sølv i 11 år og

Valdemar fulgte trop med sølv i 12 år

Hilmar med sølv i 13 år, Mikkel med bronze, og Karl i en flot bronzekamp som desværre gik 3-2 til modstanderen. Sindssygt drenge…. 4 puljer, 4 finaler og bronzekampe…. WOW. (allerede her fik vi lov at se Gankaku og Sochin…VIIIILDT)

Der var lagt coachmøde ind før +14 år skulle på, og her blev skulle vi høre noget vi ikke har hørt før… Der blev fra stævneledelsen side simpelthen bemærket den fantastiske stemning der var i hallen, og hvor skønt det var at alle stod klar, på trods af vi var foran.

Så var det kadetterne Oskar og Melanie.

I store puljer kæmpede de sig begge i medaljekampe, med nye kataer, og endnu en finale…. Den gang tog vi guldet, da Melanie slog den svenske landsholdskæmper Tuva…. Oskar med en vild Sochin nappede bronze…. Kan vi blive ved?????

Yep selvfølgelig kunne vi det.

Af årsager der ikke kan forklares kørte man senior, ungsenior og masters før junior.

Så vores juniorer som også kunne stille op i senior var klar.

Med senior har vi også ungsenior 18-20 år hvor Salka kæmpede bravt, og var et sølle flag fra at slå en anden islænding…  Hun var dog ved at gå på bagen, da Salka på syngende islandsk sagde tak for kampen.

 

I senior +16 år rakte det ikke helt til medaljekampe for Aleksander, Salka og  Anna, men absolut godkendt indsats i senior ( I know Aleksander, du vil være vildt uenig i den udtalelse, men du valgte jo så at bruge det som et skub til junior puljerne 😊 )

En flot bronzemedalje til Justina, som stod skarpt.

David nå ja… når nu vi er her , så kan man da lige så godt tage guldet med til DK, og med en vild 3-2 sejr over Paggot, som var i medaljekamp til Ishøj….. STÆRKT.

Og så til eliten…. : Vi havde hele 3 masters på gulvet i Stockholm. Allan og Jesper kom til 2. runde. Allan på den fede måde ved at vinde sin første kamp, og Jesper på den total ufede måde. (modstanderen kom ikke……. Wtf…)

Vi vidste godt hjemmefra at 2. runde modstanderne var gode, og det blev også exit til begge. (Det måtte jo næsten betyde at en kom i opsamling) og det blev Allan, der skulle på gulvet for 3. gang…… en tæt kamp desværre til modstanderen.

I modsatte pulje var Thomas i første runde oppe mod stærke Peter Fors….. Det lå lidt i kortene at han ville gå i finalen, så det lugtede af opsamling….. og således blev det….

Men hvem fanden har sat ild til den gamle mand??? Tror sgu han havde glemt at han ville fylde 50 ugen efter??? Thomas gik til første opsamlingkamp og vinder den fuld fortjent….. uhhhh så er det bronze…. Kom nu…. En pokal med til masters også…… men ak… men en flot bronzekamp, måske lidt præget af nerver…….. Det måtte næsten være kombinationen af Mormor som coach og fighter vilje der fik ham så langt 😊

Så manglede vi vores juniorer…..

I drengenes havde Aleksander tydeligvis stjålet lidt af farmand ild, og var i den grad tændt, og fik kæmpet sig til en bronze, i en junior pulje hvor David synes det ville se mærkeligt ud med to forskellige pokaler….. så endnu engang gik han hele vejen og tog guldet……… he he he (tror han bliver spærret af svenskerne på sportdata…)

Hos pigerne skulle det blive vildt….. så hvorfor ikke slutte dagen med en ren AKK finale mellem Justina og Anna……. ØHHHHHH som træner og coach er det her man læner sig tilbage og nyder de misundelige blikke fra de andre klubber…… jeg ved det godt, men er bare ikke et bedre menneske. Anna skulle lige nappe den islandske landsholdskæmper Una, for at være klar til Justina i finalen.

En flot finale, hvor Anna denne gang trak det længste strå og vandt 3-2.

Og så tror man det er forbi…..  NIKS… Vores piger skulle have deres debut i teamkata…. Og her blev det guld, mod et noget modløst svensk hold, der blev udfordret på teknikaliteter fra stævneledelsen side…. Men guld er guld…. Godt gået Anna, Justina og Melanie…. I bliver vilde med jeres teamkata.

 

En lang dag i hallen var forbi, og traditionen tro gik AKK mens der blev ryddet op… Men det er fedt altid at være de sidste….. En dag med et overflødighedshorn af god karate, fed stemning, og coaches, forældre og kæmpere der stod i kø for at hjælpe hinanden.  Vi fik set flere kæmpere prøve kræfter med de nye kataer de har arbejdet med over vinteren……..  Kan næsten ikke beskrives hvor stolt jeg var over at se Goju Shiho Dai, Gankaku, Sochin mv. for første gang og så veludført, at man skulle tro de aldrig lavede andet.

Og præstationerne er bestemt ikke gået uhørt hen. I skrivende stund har man aflyst Halmstad stævnet….. (Gad godt vide om vi er den eneste klub der har fået den besked ??)

Den gode karate fra AKK har åbenbart givet ekko helt til Halmstad…..

Vi må prøve en ny strategi…… Vi kører sydpå næste gang…… Hamborg Open.

Til denne lille historie skal det nævnes at flere af os faktisk så en elg på vejen til Stockholm…. Det vides ikke om det stakkels kræ, var lænket for at give de danske besøgende en ekstraordinær oplevelse???  Don’t care… den tæller ……….

Der vil arbejdes på en ny og snedig måde at snige sig ind i Stockholm på til næste gang… Stealth Mission completed.   Over and out.

Af Sensei Jesper

  • Venter på forsinket fly
  • 2 af vores skøre piger

 

Loading