Copenhagen Open 2023

COPENHAGEN OPEN 24/2-2023

En lang off season var slut. Det var blevet tid til årets første stævne.

 

De mange timers kihon og katatræning skulle endelig på gulvet.

 

Copenhagen Open 2023 var sat op til at være det vildeste stævne i Nordeuropa fra arrangørens side, med kæmpere fra hele Europa, og den udmeldelse skulle vise sig at holde stik.

 

Amager Karate Klub stillede op med kæmpere i flere aldersklasser:

12-13 år:                     Tilde, Karl, Valdemar, Anton, Silas, Hilmar, Mikkel

14-15 år (Kadet):         Melanie, Oskar

16-17 år (Junior):         Anna, Luna, Justina, David, Aleksander

+16 år (Senior):           Cecilie, Catharina, Anna, Luna, Justina, David, Aleksander

 

Når vi tager til stævner gør vi rigtig meget ud af at komme forberedt, og vi kan godt være stolte af, at det ved ALLE. Så når vi er afsted bliver vi ofte spurgt når andre klubber skal have hjælp, for Amager har bare styr på det….  Se det er måske en kæk udmeldelse. MEN forberedt det var vi. Peter havde sørget for coachmapper med alt hvad der skal bruges, inkl. Klubbens selvudviklede coachcards, Timetables, alle puljer på print, ikke engang en kuglepen skal man spekulere på…. Så vi var KLAR.

 

Coaches som kæmpere.   Taktikken var lagt hjemmefra, så snart vi kunne se hvem kæmperne var i pulje med.

 

Se nu er det første stævne og vi har mange nye så lad mig forklare :

 

Hvad er en coach ??

 

En coach er den der sørger for at kæmperen er klar, sørger for de har deres bælter, deres vand og deres selvtillid. Coachen sørger for at holde øje med hvornår kæmperen skal på gulvet og fører point for puljen de skal op i .

 

Det er alfa og omega at en kæmper er i vatter inden de går på tatamien (kampområdet)

 

Det lyder simpelt, men hver kæmper er forskellig, så det kræver omstillingsparathed. Nogle skal have helt fred til at gå i sig selv, nogle vil gerne snakke, nogle går i panik når de ser dem de skal op imod.

 

Så det kræver faktisk en del at kunne få kæmperen i ro. Det kan være alt fra et godt grin, til (på kæmperens opfordring) motivationsflade…. 🙂

 

Men som sagt vi var KLAR hele coachteamet:

 

Salka, Jon, Thomas, Jakob, Peter og undertegnede.

 

Så hvad kan gå galt????

 

JO nu skal i høre….. 10 min før stævnet starter vælger man pludseligt at ændre ALLE puljer. Dvs. kæmperne blev flyttet til andre puljer end dem taktikken var lagt ud fra.

 

INGEN af vores lister kunne bruges, og ingen vidste præcis hvornår de skulle op.

 

Vores super coachmapper var decimeret til at kuglepennen og bagsiden af listerne blev det eneste brugbare vi stod med… Det er vi ikke vant til ………

 

PANIK KAOS

 

Så gælder det om at gå i coach ninja mode. Gudskelov trådte Sensei Allan og Senpai Oskar ind og kunne hjælpe fra opvarmningsområdet, så vi andre kunne forsøge at få de rigtige kæmpere afsted til de rigtige tatamier….

 

Ikke engang afviklerne af stævnet kunne finde hoved og hale i det…..

 

Og kæmperne måtte under ingen omstændigheder blive stresset af situationen, hvilket næsten var umuligt, specielt da flere kom i nogle helt andre puljer med helt andre modstandere end taktikken var lagt ud fra.

 

GAMETIME……..

 

Det lykkedes at få alle på gulvet, på de rigtige tatamier osv.

 

Jon som havde hele 6 kæmpere fordelt på 4 forskellige puljer tog det med så ophøjet sindsro at det var til at få stress over……… Men han selvfølgelig også prøvet et EM i Firenze med op til 8 timers ventetid…. Men alligevel ????? Du må godt vise tegn på at du er menneske som os andre…. WTF…..

 

Niveauet var som man kan forvente når nogle af Europas bedste katakæmpere samles……. HØJT.  Lige fra 12/13 års puljerne til Senior puljerne… WOW.

 

Der kan vi være stolte af at Amagers kæmpere gik fuldstændig uimponeret til opgaven og gav den fuld gas.  Det er en fornøjelse af se at selv med dette niveau falder vi på ingen måde igennem.

 

Omend nogle måtte se sig slået ud i første runde var det stadig med hovedet løftet højt, da de var op mod vanvittig dygtige kæmpere.

 

Faktisk gik mange af vores kæmpere videre, og flere gik endda så langt at de kom i kamp om medaljer…. Og når presset er størst…… ja så må man simpelthen bare tage hatten af for at de unge kæmpere holder hovedet koldt og går på tatamien og yder maks.  Og det gav pote…… for tre af vore juniorer vandt deres bronzekampe…

 

Fantastisk godt gået af Anna, Justina og David.

 

Seniorpuljerne var VILDE, og det på trods lykkedes det flere at gå videre og David tog det helt til 3. runde……

 

Alt imens vores dygtige kæmpere imponerede dommerne, kom coachene aldrig ud af ninja mode, så et adrenalinsus på alle måder.

 

Man kan med lidt farvede briller måske tænke at vi kunne have klaret os endnu bedre hvis ikke listerne var lavet om, så hver coach havde haft bedre tid til at forberede den enkelte, kæmperne kunne have holdt sig til den forberedte taktik, så under de omstændigheder var alle præstationer langt over hvad man kan forvente.

 

Jeg kan ikke takke nok for den indsats der blev ydet af såvel kæmpere som coaches, hjælpere , forældre der trådte til (Peter Krabbe), og alle de forældre der valgte at bruge deres fredag aften på at støtte op om vores dygtige kæmpere.

 

Når man lander hjemme på øen omkring midnat og tænker…. Jeg laver sgu da lige et referat….en kop kaffe klar, pc’en tændt…….tja så har man nok lært lidt der også, når man vågner på sofaen næste morgen i fuld klubuniform, kaffen er ikke rørt, pc’en stadig tændt……

 

( naturligvis vækket af et bling fra tlf…..besked : kommer du i dojoen. ????).. joooo så var det eneste ninja der var tilbage nok evnen til at gå i et med sofaen, så en evt. indbrudstyv aldrig havde opdaget der var nogen hjemme.

 

Nu skal der analyseres på Copenhagen Open, og så arbejder vi mod stævnet i Stockholm om to uger…

 

Tak for en fantastisk fredag til Copenhagen Open.

                                                                                                                                                    Af Sensei Jesper 

  • Anna

Loading