Danmarksmesterskaberne i karate 2022

Fra 25. til 27. marts 2022 blev der for anden gang på et halvt år afholdt DM i karate i Solrød Idrætscenter.

Fredag var der kata for unge og voksne. Aleksander, Melanie, Liv, Catharina, Luna, Justina, Anna, Salka, David og Jesper stillede op og repræsenterede klubben på fremragende vis. 

Alle vores kæmpere lavede flot karate. Som sædvanligt gik stævnecoach, Jesper, forrest og deltog – practice what you preach! Pigernes juniorklassse var ekstra seværdig, for den havde karakter af klubmesterskab, hvor vores kæmpere besteg tre af de fire pladser på podiet og, hvor Justina i en meget tæt finale mod Luna kunne triumfere som Danmarksmester. 

Traditionen tro var mange fra klubben kommet for at heppe, og det skabte en formidabel stemning i hallen og samtidig tryggere rammer for vores kæmpere at kunne høre familie, venner og klubkammerater komme med opmuntrende tilråb og klapsalver.

Lørdag var der kumite for unge og voksne samt seniorfinaler og medaljeoverrækkelse i seniorkata. En stor dag for karatesporten, med taler og nationalmelodi og et minuts stilhed for kumitekæmperen Michel Corbalan, der alt for tidligt gik bort tidligere på året – æret være hans minde. 

Vi deltog ikke i kumite, men vi deltog i seniorkata-medaljeoverrækkelsen – faktisk i en sådan grad, at vi sammen med naboklubben fra Dragør, var den bedst repræsenterede seniorkataklub i Danmark med bronzemedaljer til vores 16-årige kæmpere Anna, Luna og David.

Søndag var der kata for børn om morgenen og formiddagen. Manglen på danske begynderkaratestævner – fortsat som følge af Covid19 – gjorde, at der forud for DM blev truffet beslutning om, at lade nogle af klubbens mere stævne-uprøvede kæmpere stille op ved DM. 

 

Det viste sig at være en god beslutning. Vores yngste kæmpere - Dean, Mathias, Karl, Martin, Ole, Tilde, Hilmar, Mikkel, Storm, Valdemar og Oskar – gik på tatamierne med en tilpas blanding af nerver, beslutsomhed, dygtighed og udstråling. 

 

De tre debutanter Ole, Martin og Mathias viste stort mod og lavede flotte kataer, og for Mathias rakte det til en flot bronzemedalje i kategorien for 8-årige. For Storm blev det også en fantastisk dag, og Amager Karate Klub har nu en Danmarksmester i kategorien 9-10-årige, hvor også Dean gjorde det utroligt flot og fik bronzemedalje. Det samme gjorde Valdemar i 11-års-kategorien, mens Hilmar tog en meget sikker sølvmedalje i 12-års-kategorien, hvor vi er utroligt godt repræsenteret.

Som det ses nedenfor, fortsætter klubbens fremgang i form af medaljer:

Medaljer til DM (guld, sølv, bronze)

2017   1 - 0 - 1

2018   0  -3 - 5

2019   0 - 0 - 9

2021   2 - 2 - 7
2022   2 - 3 - 9

 

Og faktisk var det tæt på at blive til endnu flere. Weekendens uheldigste kæmper Mikkel var kun 0,02 points fra bronzemedalje og Aleksander var også meget tæt på at tage medalje. 

Det var ligeledes kun marginaler, der gjorde at Oskars flotte Chinto rakte til sølv og ikke guld, og vi var mange i hallen, der mente, at Tildes bronzemedalje skulle have været af et ædlere metal.

Men hvad der er endnu vigtigere end medaljer og præstationer på tatamierne er, at Danmarksmesterskaberne 2022 var en manifestation af det sammenhold, der er i klubben på tværs af køn og alder og som kommer til udtryk ved, at forældre hepper på hinandens børn, at de små kommer for at se de store kæmpe og at de store teenagere altid møder op for at coache de små. 

DM blev afsluttet med Erlas legendariske stævnekage og den traditionsrige fællestur på den gyldne måge.

Tak til kæmpere, coaches, og heppende familier og venner for en fantastisk DM-weekend 💪🏻🥋😎

  • Medaljer
    Medaljer

Loading