Euro Cup, Zell am See 2022

Euro Cup - Zell am See

Efter forårets medaljeraid ved diverse stævner i det svenske, var det nu blevet tid til at nogle af vores kæmpere skulle prøve kræfter med en række af Europas allerbedste kæmpere.

Vi ankom til Zell am See torsdag den 26. maj efter to flyveture med meget turbolens og en nærdødsoplevelse af en minibustransfer fra Salzburg Lufthavn.

Det stod imidlertid hurtigt klart efter ankomsten, at lejlighederne og deres beliggenhed midt mellem sneklædte Alper og ud til en stor smuk sø gjorde alle transportstrabadserne værd.

Fredagen blev brugt til afslapning og hygge på den solbeskinnede terrasse og med et lille køligt dyp i søen, og der var god tid til at køkkenholdet kunne shine.

Lørdag morgen vandrede vi de 200 meter til Eishalle Zell am See, hvor arrangørerne i dagens anledning havde fjernet isen - men ikke kulden - fra gulvet. Vores kæmpere holdt sig imidlertid varme og efter de rituelle taler fra bürgermeisteren og en stævneleder, der var iklædt lederhosen - så man et ganske kort øjeblik troede at man var til oktoberfest - kunne stævnet gå igang.

Stævnet er et kategori 4 stævne - det vil sige øverste hylde. Samtidig anvendtes der de gamle flagregler og taktikken var lagt derefter.

Justina med kataen chinto, Oskar ligeledes med chinto og Hilmar med jion var uheldige at møde nogle af Europas bedste kæmpere i første runde og fik desværre kun lov til at vise en enkelt kata.

David slog en norsk landsholdskæmper i første runde med sin sansai og anvendte i anden runde sin unsu, men tabte efterfølgende 4-1 til en stærk slovener og kom ikke i opsamling.

Luna lavede en flot gojushiho sho og vandt 5-0. Desværre rakte hendes chinto ikke til at slå den meget stærke italiener, som hun mødte i næste runde.

Anna vandt første kamp 3-2 med sin kanku sho. Herefter præsterede hun sit ypperste og vandt igen 3-2 med sin gojushiho sho. I tredje runde rakte Annas flotte bassai dai desværre ikke til videre deltagelse.

Melanies bassai dai i første runde i kadet gav til gengæld en 5-0 sejr. Også i anden runde imponerede hun med en 3-2 sejr med chinto. I 3. runde blev det til et nederlag men Melanie kom i opsamling, hvor hun kom stærkt igen og vandt 3-2 med sin jion og tabte derefter bronzekampen knebent.

Alle vores kæmpere leverede fornemme indsatser og viste, at de kunne begå sig på det høje niveau.

Søndagen blev brugt med hygge, sneboldskamp med nyfalden sne i 2000-meters højde, gyserfilm - og med individuel evaluering med Jesper og Mikkel.

Tak til alle for en dejlig og begivenhedsrig tur.

                                                                                                                                            Af Peter Veistrup

Loading