Swedish Karate Open 2022 – Kristianstad

Kristianstad er grundlagt af Christian den 4. og er den eneste by i verden, der har et monogram fra en udenlandsk konge i sit byvåben.

 

Og ligesom der er et særligt forhold mellem Danmark og Kristianstad er der også et særligt forhold mellem Amager Karate Klub og Swedish Karate Open. Her har mange af vores kæmpere debuteret internationalt, og vi har mange gode oplevelser herfra. Det fik vi også i år.

 

Vores internationale debutanter var ved ankomsten tydeligvis imponerede over den store hal, de skulle vise deres kataer i. De mere rutinerede kræfter på stævneholdet og de mange medrejsende familiemedlemmer fik dem dog hurtigt til at føle sig trygge i de imponerende omgivelser.

 

For vores ældre kæmpere bar turneringen præg af, at det var et udtagelsesstævne i fht. at komme med til turneringer i landsholdsregi i efteråret 2022. Derfor var samtlige af de dygtigste danske kataudøvere tilstede plus en række af de bedste kæmpere fra det øvrige norden, Tyskland, Holland og Skotland.

 

Og hvordan gik det så? Ja, det blev endnu engang en meget fornem medaljehøst:

Guld: Tilde og Jesper

Sølv: Dean, Mikkel og David

Bronze: Storm, Oskar, Valdemar, Hilmar, Anna og Justina

 

Herudover tog flere af vores kæmpere flag mod kæmpere, som hidtil har været udenfor rækkevidde.

 

Samlet set gjorde vores kæmpere det fremragende, og det er særligt værd at nævne, at vores debutanter lignede nogen, der havde stået i en udenlandsk arena med plads til mange tusinde tilskuere et utal af gange.

 

Reglen om at man skal på den gyldne måge, hvis der er taget medaljer blev udnyttet igen, og efter at have plyndret Kristianstad for metal og godis gik turen hjem tilbage til Amager.

 

Næste togt til det svenske går til Halmstad den 7. maj.

 

Tak til alle kæmpere, coaches og medrejsende familiemedlemmer for en dejlig tur.

 

                                                                                                                                                   Af Peter Veistrup

  • Jesper

Loading