Stævneholdets træningslejr 2021

Stævneholdets træningslejr på Lerbjergcenteret i Hvalsø

De ellers så rejsevante børn på Stævneholdet har som bekendt ikke været på mange ture det sidste halvandet år. For at de ikke helt skulle glemme, hvordan det er at være afsted, blev det allerede i starten af 2021 besluttet, at holdet skulle på træningslejr.

I første omgang skulle det have været i vinterferien – det blev så udskudt til påskeferien og efterfølgende til sommerferien. Derfor var det også en befrielse, at det endelig lykkedes at komme afsted fra mandag den 12. juli til fredag den 16. juli, og at stort set alle stævnebørn kom med. Turen gik til et dejligt spejdercenter med fremragende faciliteter ved Hvalsø vest for Roskilde.

Der var lagt et ambitiøst træningsprogram af Amalie og Jesper. Det indebar blandt andet fokus på strategi og meditation. Men der var også plads til en hel dag med besøg af Mikkel Sommer, som er Talentcentertræner under Dansk Karateforbund. Mikkel er ekspert indenfor stilarten Shotokan, og han kunne derfor hjælpe vores kæmpere med finpudsning af de Shotokankataer, der skal anvendes til stævner.

Hvad angår Gensei-Ryu-kataerne Sansai og Chinto, har vi imidlertid ekspertisen i egen klub, og alle de større stævnebørn nåede rigtig langt på træningslejren i forhold til at lære de nye kataer. Afslutningsvis blev der trænet i selve stævnesituationen, og de nye på stævneholdet – Dean, Storm og Carl - viste, at de allerede har styr på at ”få lyd” på kataerne, at bukke på de rette tidspunkter, og at turde at gå ind på tatamien og trodse den nervøsitet, som det giver at skulle vise sin kunnen overfor alle de mere erfarne kæmpere. Flot klaret!

Det var dog ikke udelukkende hårdt stævnearbejde det hele. Aftenerne blev brugt på hygge med bål, grill og kortspil og det var tydeligt at stævneholdet havde savnet at være afsted sammen. Den sidste aften havde Catharina, Salka og Nadia arrangeret natteløb, som blandt andet bød på disciplinerne ”længst-tid-i-kibadachi” og ”dans en kata”, som bragte humøret helt i top.

Humørbarometeret røg til gengæld helt i bund efterfølgende, da Oscar bekendtgjorde, at han har valgt at stoppe til karate. Oscar startede i klubben som 6-årig uden at have dyrket anden sport forinden, og det er derfor helt naturligt at have lyst til at prøve noget andet. Han viste fra dag 1, at han var en ekstraordinært talentfuld karatekæmper og blev allerede ved sit første DM klubbens første danmarksmester, og har sidenhen vundet medaljer og pokaler ved et utal af danske og udenlandske stævner. Oscar har deltaget i såvel individuel kata, holdkata og kumité, sideløbende med at han har passet sit pensum og opnået brunt bælte. Til trods for alle disse meritter vil Oscar mest af alt blive husket for at være en god kammerat, og det er vores håb, at han på et tidspunkt igen finder lysten til karate. Oscar, du ønskes alt muligt held og lykke fremover.

Dette var det eneste malurt i et bæger fyldt med højt humør fra vi kom til vi tog hjem – en tur med søde og glade børn, trænere og forældre. Det giver forhåbninger om et fremragende stævneefterår, hvis pandemisituationen tillader, at vi kommer afsted.

En stor tak til klubben og til arrangørerne – og i særlig grad Jesper - for at insistere på, at få det til at lykkes i en vanskelig tid!

                                                                                                                                               Af Peter Veistrup

  • Gruppebillede Stævnehold 2021

Loading