Plzen, Tjekkiet

Sikke en tur! Torsdag den 28. oktober gik årets sidste stævne for klubbens stævnehold til Pilsen i den del af Tjekkiet, der hedder Böhmen - så der blev hørt Bohemian Rhapsody på højeste styrke i bilerne på vej derned, og de voksne var jo næsten tvunget til at fejre ankomsten med en velfortjent pilsner på den solbeskinnede terrasse på Hotel Primavera.

 

Fredagen skulle bruges på at strække benene ud og på at lade op til stævne. Dagen startede med strategimøde og let træning i det tildelte konferencerum, hvorefter gruppen bestående af 13 kæmpere, 1 coach, 5 forældre og 2 bedsteforældre drog på en lille sightseeing til downtown Pilsen, hvor de gamle var kulturelle og så en fin kirke, og hvor de unge var lidt mindre kulturelle og så et storcenter.

 

Lørdag morgen drog vi til hallen med det mundrette navn Sportovni hala mesta Plzne. Vores kæmpere så skarpe ud i de nystrøgne gi'er, og de voksne havde iført sig klubdragter så de kunne coache. På alle tatamier blev der vist det højeste tekniske og atletiske niveau, vi har set til et stævne. Flere af vores kæmpere var til trods for den vilde modstand i stand til at gå videre og kun marginaler gjorde, at ingen på stævnets førstedag endte blandt de medaljegivende placeringer. Efter nogle begivenhedsrige timer i hallen drog vi til endnu et storcenter, hvor vi fik frokost og shoppede, og hvor Mikkels far ufrivilligt deltog i kumite og foretog en civil anholdelse af en butikstyv.

 

Søndag morgen stod vi i hallen igen. Mønsteret var det samme som dagen inden - tårnhøjt niveau og flot flot karate. Alle vores kæmpere var de bedste udgaver af dem selv på tatamien og ingen faldt igennem på dette høje niveau. Og slet ikke på tatami nummer to, hvor Aleksander efter et par meget flotte kata’er kæmpede sig til en bronzekamp. Her lavede han en fornem stilren sansai, og selvom den ikke rakte til sejr, var smilene store, for hans overmand var David som dermed vandt bronze. Grand Prix Pilsen er det, der hedder et kategori 4 stævne, hvilket vil sige øverste hylde af de stævner klubben har deltaget i. I det perspektiv er det fantastisk, at have fem kæmpere med (udover førnævnte også Tilde, Melanie og Luna), der når til medaljekamp og en række yderligere kæmpere, der er under 0,1 points fra, at nå dertil.

 

Men nok om det sportslige. Det sociale var på mindst ligeså højt niveau, og der blev hygget med uhyggelige film og højt humør. Alt i alt var turen en kæmpe oplevelse og en fornem afslutning på stævneholdets første halvår efter coronanedlukning.

 

Se deres fantastiske stemnings-video her

                                                                                                                                                  Af Peter Veistrup

Loading