Graduering 21. juni 2021 med dan “til dessert”

Mandag den 21. juni 2021 var en festdag i klubben. Det var det fordi det var gradueringsdag for 17 karateka'er, som endelig efter lang coronaventetid fik mulighed for at stå overfor det hårde men retfærdige gradueringsudvalg bestående af Amalie, Allan, Henning og Jesper.

Dagens første graduering beviste, at pandemien ikke var blevet brugt til at ligge på sofaen og gennemføre Netflix. En rigtig god blanding af mænd, kvinder, unge og øøøh endnu yngre, gav alt hvad de havde i sig.

Og det lønnede sig. Stort tillykke til Liv, Thomas og Melanie med grønt bælte. Også stort tillykke til Jakob og John med blåt bælte. Og stærke indsatser af Ben der fik orangebælte, Jenny som fik gult og sikke det lilla bælte klæder Camilla og Christina.

Så blev det tid til næste graduering . Og her var det 7 blå-bælter, som har fulgtes ad i en årrække og samtidig er grundstammen på klubbens stævnehold, hvor de gang på gang har hentet store mængder metal hjem til Amager fra jyske provinsbyer.

Men graduering er ikke stævne, men en helt anden disciplin. En disciplin som de sejrsvante unge har kæmpe respekt for, og en vis nervøsitet kunne spores. Det rokkede ikke ved en fremragende præstation af alle.

Flot flot klaret af Cecilie, Justina, Oskar, Aleksander, Catharina, Luna og Salka - og stort tillykke med brunt bælte.

Så blev det Davids tur. David har trænet i klubben i syv et halvt år. Han var ikke et naturtalent, men han trivedes på Hennings hold og blev langsomt dygtigere. Med tiden fik han mulighed for at deltage på Jespers stævnehold, og det blev til mange stævner der sluttede efter halvandet minut på tatamien. Med tiden blev det også til kumitestævner og endnu flere nederlag.

Men David gav ikke op. Istedet trænede han med så mange hold som muligt i klubben og graduerede hurtigt mens stævneresultaterne begyndte at vise sig i såvel kata, holdkata og kumite. En stor opmuntring i coronatiden var det, at David kom på landsholdet sidste sommer. Men endnu større var det, at graduere til sort bælte.

En kæmpestor dag for David, som blev fejret af alle sine holdkammerater. Gradueringsdag er den flittige karate-ka's festdag - og det blev en fest - stort tillykke til alle vores dygtige graduerede.

Tak til gradueringsudvalget, karate-ka'erne, familie, støttende holdkammerater og arrangører for en dejlig aften i dojo'en.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Af  Peter V.

 

Loading