Danmarksmesterskaberne i karate 2021

Danmarksmesterskaberne blev afholdt i Solrød hos klubben, der husede karatelegenden Jesper Juhl som på tragisk vis blev dræbt på jobbet som politimand i 2016. Æret være hans minde. Dansk karateforbund havde derfor som en fin gestus placeret afdødes familie ved ringside til lørdagens seniorfinalestævne.

Et finalestævne, hvor Luna og David modtog bronzemedaljer i seniorkategorien til hele salens hyldest. Medaljerne blev allerede vundet om fredagen, hvor Luna samtidig imponerede med at tage guld i junior og David og Catharina også tog velfortjente bronzemedaljer mens Cecilie var utroligt tæt på en medalje efter et par meget veludførte kataer. Justina kæmpede sig til en superflot sølvmedalje i den tætpakkede kadetkategori, hvor også Melanie, Anna og Liv leverede flotte præstationer fra øverste hylde. Aleksanders kataer var ligeledes meget veludførte og kun marginaler gjorde, at det ikke blev til medalje i den meget velbesatte drengekadetkategori.

Udover de mange flotte kataer på de 5 tatamier var det også en fornøjelse at se, at en række af vores yngste kæmpere var taget til Solrød for at heppe på deres kammerater og forbilleder.

Om søndagen var rollerne byttet om. Her var det de yngste, der var i ilden, mens de store enten heppede eller coachede de små. ...kender I andre teenagere, der står op kl. 6.30 en søndag morgen for at gøre det? De yngste gjorde det også værd at stå op for. Således blev det en dag, hvor alle vores deltagere hev metal med hjem til Amager. For DM-debutanten Dean blev det til glædestårer og bronzemedalje i under-10-års-kategorien. Mikkel præsterede sit ypperligste og vandt sølv i sin kategori, hvor også Hilmar, som gang på gang levererer solide præstationer fra øverste hylde, kom på podiet med en bronzemedalje. På tatamien ved siden af var det kun marginaler og lodtrækningsuheld, der gjorde at Tildes fremragende kataer "kun" rakte til bronze.

Øverst på skamlen kom til gengæld Oskar. Oskar vandt tilbage i 2017 klubbens første DM-guldmedalje. Siden da har han leveret mange fantastiske kata'er, men dog uden at vinde DM. Derfor var det en kæmpe forløsning, da dommerstemmerne viste, at Oskar igen var vinder af DM.

"Hvordan har klubben klaret sig gennem corona"? Ja, nu skal du høre:

Medaljer til DM (guld, sølv, bronze)

2017   1 - 0 - 1

2018   0  -3 - 5

2019   0 - 0 - 9

2021   2 - 2 - 7

DM-medaljer er naturligvis ikke den eneste måde at måle en klubs tilstand på, men når man hertil lægger minimalt frafald i de perioder, hvor der ikke var træning kombineret med en søgning til klubben, der gør, at vi efterhånden har en lidt presset lokalesituation, så er det rimeligt at konkludere, at vi er kommet fornemt gennem sundhedskrisen.

Tak til kæmpere, coaches og de mange tilskuere for et fantastisk DM.

                                                                                                                                                   Af Peter Veistrup

 

Loading