Camp 2020

Eeeendelig! Efter et udfordrende forår med meget lidt karate i dojoen og med udsigt til et efterår, hvor mange arrangementer også ser ud til at blive aflyst, var dette års karatecamp lige, hvad vi alle trængte til. Ikke mindst fordi Løjtegårdsskolens lokaler denne gang var erstattet med en lidt længere rejse. Vi vidste dog ikke helt, hvad vi gik ind til, for anmeldelserne af Klinteborg FDF-lejr ved Fårevejle gav noget blandede forventninger:

"Lidt slidt men godt. Dejlig beliggenhed"
"Man har ikke lyst til at blive her i mere end en time"
"Det sted er skabt til rock'n roll"

Ved ankomsten stod det dog hurtigt klart, at weekenden ville blive tilbragt i lokaler beliggende på en smuk naturgrund i kuperet terræn med spredt beplantning lige ned til Sejerøbugten med flot udsigt over havet.

Værelserne var arrangeret således, at store og små børn var blandet. For nogle af vores yngste medlemmer er det overvældende at skulle overnatte på en camp. Derfor er det en fornøjelse at opleve, hvordan de store børn omsorgsfuldt tager sig af de små, så de føler sig trygge i de nye rammer og hurtigt bliver en del af en kultur, hvor smil og venskab er altoverskyggende.

Et højdepunkt var præsentationen af det nye logo, som foregik i et inferno af lys, lyd og henrykt hvinen. Logoet har der været arbejdet på i et stykke tid af bestyrelsen og med hjælp fra vores tidligere Sempai Ask, som er blevet ligeså dygtig med blyanten, som han var i dojoen. Logoet er farvestrålende og alligevel behersket. Der er masser af symbolik – vores sport symboliseret ved den japanske sol forankret i dansk foreningsliv symboliseret ved Yggdrasil. Alle var meget stolte over og tilfredse med det nye logo. Og tilfredsheden blev endnu større, da det viste sig, at der var en camp-t-shirt med vores nye logo til alle deltagere.

Et andet højdepunkt var maden. Løjtegårdsskolens madkundskabslokaler har ikke de skarpeste knive i skufferne. Men det har Thomas Witalis og Jakob Dahl-Wrønding og de havde været et par skarpe nok knive til at huske at tage dem med til Fårevejle. Hak-hak-hak gik det som en leg - stort set uafbrudt weekenden igennem - og så var der lækker forplejning til samtlige 65 sultne deltagere.

Vigtigst, vil nogen nok mene, var selve træningen. Vores dygtige instruktører Amalie, Allan, Henning og Jesper sørgede for varieret træning i både kata og kumite for alle aldersgrupper og for alle bæltegrader på de medbragte tatamimåtter, som sidst var i brug ved WUKFs EM i karate i Odense, inden de blev erhvervet af klubben. Som karateudøver rykker man sig utroligt langt med et så intenst træningsforløb, som der tilbydes på karatecampen. Og alle vores karateka’er er helt sikkert blevet en del dygtigere og meget ømme af de tre dages intense træning.  

Indrøm det bare – som ny forælder i karateklubben danser man ikke rundt på bordene af glæde, når ens barn kommer hjem med en seddel, hvoraf det fremgår, at der skal afsættes en hel weekend med en masse fremmede mennesker og deres børn i en barak i det fjerneste hjørne af Sjælland. Alligevel kommer man hjem i opløftet stemning, og er samtidig trist over at weekenden gik så hurtigt.

Fra klubben skal lyde en stor tak til arrangørerne, til instruktørerne, til køkkenholdet, til de mange flittige forældre og til alle vores udøvere for at gøre alt for at gøre vores camp til en unik og tiltrængt god oplevelse i de udfordrende tider, vi befinder os i.

Af  Peter Veistrup

 

(Billeder kommer snarest)

Loading